1616/arita

Traditionen for at producere håndmalet porcelæn i Arita, der ligger på den japanske ø Kyushu, daterer helt tilbage til 1616. 

I 1616 opdagede den koreanske pottemager Yi Sam-Sam- Peyon, at området havde en helt speciel form for ler, som var i en særlig fin sin struktur og kvalitet. Leret produceres i dag med samme metode, som for 400 år siden; af knuste sten, som kun findes i Arita området. 

Farverne i 1616/arita afspejler de klassiske akvarelfarver i japansk kunsthåndværk: den lyse blå, lyse grønne, lyse orange, den svagt lyserøde og den lyse gule er farver, der alle spiller en central rolle i både udtryk og stil. Selve leret har en smuk lys farve, der er så unique for området. Til sammen giver det produkterne den fine lette form, der gør delene så smukke i tonerne. 

Teruhiro Yanagihara er designer og kreativ direktør for 1616/arita og har udviklet den nye linje for i ønsket om, at skabe et mere nutidigt design, som stadig er baseret på de klassiske traditioner for håndværk og kvalitet. 

Serien er designet af det hollandske designerpar Scholten & Baijings, der blev bedt om, at designe specielt til fabrikken i Japan. Scholten & Baijings har derudover designet møbler og andet brugskunst, blandt for HAY. 

Serien har desuden vundet ELLE Decoration International Design Award.